Tuesday, May 10, 2005

www.ogame.com.tr

Bu aralar ilginç bir şekilde bir arkadaşımın bana söylediği ogame adlı web tabanlı uzay strateji oyuna takılmış durumdayım... Asıl ilginç olanı tek hesap ile yetinmeyip 3 ayrı hesap ile ayrı ayrı evrenlerde uğraşıyor olmam. Oyun çok oyunculu oynadığından daha ilginç bir hal alıyor. Yapay zeka sorununuz yok çünkü yapay zekada yok. Ogame de zanediyorsam 10000 kişiye yakın hesap var, ve herkezin bir gezegen olduğunu düşünürsek çok ilginç bir olgu. Kişiler bir araya gelip itifaklar kurabiliyor ve bu itifaklar öyle gelişibiliyorki 3 haneli rakamlara bile ulaşabiliyor.

Oyuncular arasında bu derece kapsamlı bir yapı olması çok ilginç olaylarada neden olabiliyor. Savaş çıkabiliyor hatta kuralara uymayan karadeşler oyundan da çıkarılabiliyor, sonra bu çıkarılan kardeşlerden bazıları kızığ sunuculara bile saldıra biliyorlar... :) (DOS atack olmuştu bir kaç gün)

Ogame ilginç bir hikayeye sahip ama ben bu yazıyı yazmadan hemen önce okudum. Kısaca hikaye kısmı oyuncuları pek te alakadar etmiyor. Uzun lafın kısası webden strateji oyunu oynamak isteyen herkeze tavsiye ederim. Güzel ve eylenceli olan bir oyun.
Comments: Post a Comment

<< Home